13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sayfasi tasarim

Kaliteli web sayfasi tasarim nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen şahıs yada firmalar hangi yolu takip etmelidir?

Kaliteli web sayfasi tasarim yaptırırken hangi konulara dikkat edilmelidir?

Profesyonel bir web tasarım hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kaliteli web sayfasi tasarim yaptıracağınız şahıs veya firmaya ne istediğinizi detaylı bir şekilde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi oluşturacak kişi veya firmaya bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar yazın veya yazdırın, anlaşmanızı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genelde web dizayn yapıldıktan sonra web yazılımına uayarlama uygulanır. Bu nedenden mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak anlaşma yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalırsınız.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışması ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sayfasi tasarim seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Kaliteli web sayfasi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web siteniz bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sayfasi tasarim fiyatları ne kadardır?

Kaliteli web sayfasi tasarim için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki freelance web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Bağımsız iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları firmalardan %20 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder