17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen kuruluş veya şahıslar için dikkatli olması gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken uymanız gereken kurallar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer yazılım gerçekleşirken ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk yaşar, ya geliştiremez yada uğraşmaz yada en kötüsü geliştirmek için fahiş rakamlar ister.
  • Kısır kodlama yada geliştirilebilir yazılım tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, ekip çalışması sırasında veya başka yazılımcıların yazılımı ele aldığı zaman sorun çıkartmadan çalışabileceği programlardır. Siz programı yapan şirketle ilişiğinizi kesseniz bile diğer bir profesyonel web programcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun önemi büyüktür. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızı arttırma yamaları vb. seçenekler çıkmaktadır. Geliştirilemeyen bir web yazılım sadece yapımcısının düzenleyebildiği, farklı web programcıların geliştirmek istediği vakit hatalar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web programı maliyeti yüksek bir hizmettir. Bu hizmeti alırken ne fahiş ücrete nede çok düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örneğin üç ajanstan fiyat teklifi aldınız birisi 3.000 tl teklif verdi, birisi 6.000 tl dedi, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan analmalıyızki bu yazılımın ücreti aşağı yukarı 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan fazla veya alçak ücretler %10 değişkenlik gösterebilir. Daha cüzi veya yukarı fiyatlara kapılmayın.
  • İstediklerinizi tafsilatlı bir şekilde açıklayın. Web programı yaptırırken ne istediğinizi muhakkak bilmeniz lazımdır. Arzu ettiklerinizi iyi bir tarzda aktarmanızdan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifleri sunulacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir fiyatlandırma yapılacaktır. Fiyatlandırma yapılırken sizin değersiz bulduğunuz yada söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler gözardı edilir. Sözleşme tamamlandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örneğin başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaştık. Proje bir veri kayıt yazılımıydı, istendiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik kısmını tamamladım. Test etmeleri için şirketlerine gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekiyormuş, araştırdım sitenin apisi bulunmuyordu. Proje iptal oldu. Sizde bu tür bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. İş dünyasında şahıslar veya firmalar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi içeren bir sözleşme yapın. Yapılacak işleri, varsa örnek web siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alacakların yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları yer alır. Firmaların şikayet edilebileceği birçok kuruluş varken, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Fiyatına kapılma. Birkaç firma ile görüşüldükten sonra hepsi yüksek deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir seçenek ama şöyle bir düşünün ucuzlukmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web programı sizi ne kadar ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder